Wij zijn Credo: Het verhaal van Joyce

Mijn naam is Joyce Crombach. Binnen het Credo Huis houd ik me vooral bezig met de kwaliteitszorg. Ik zorg ervoor dat het kwaliteitsbeleid klopt en dat we op een goede manier met klachten en incidenten omgaan. Momenteel ben ik volop bezig met het verkrijgen van een ISO 9001:2015 certificering samen met het team en het bestuur. Vanuit die rol overleg ik regelmatig met het team in het huis, bijvoorbeeld tijdens het wekelijkse kernteamoverleg. Ook draai ik zo af en toe een dienst mee in het huis zelf. Ik geniet er dan van om het gezellig te maken. Samen met de inwonende jongeren koken (sushi!!!), bakken of een filmpje kijken vind ik hartstikke fijn! Ook draag ik de verantwoordelijkheid voor de begeleiding van stagiaires, dat vind ik erg mooi werk om te doen.

Ik ben bij het Credo Huis gestart als vrijwilliger op de zondagnachtdienst. Dit heb ik gedaan omdat ik graag iets wilde betekenen voor jongeren in de regio. Ik voelde me meteen thuis bij Credo en dat had ik nog nergens eerder ervaren. Na een hele tijd als vrijwilliger te hebben gewerkt, moest ik helaas stoppen. Ik behaalde mijn Social Work diploma, kreeg direct een baan aangeboden en ging daarnaast een vervolgopleiding doen aan Universiteit Leuven. Ik vond het moeilijk om afscheid te nemen, dus toen Patrick me na een tijdje vroeg om in de vakantie een paar nachtdiensten te draaien, zei ik direct ja!

Tijdens mijn laatste nachtdienstje zat het me toch niet lekker om wéér weg te gaan. Ik wist al dat ik niet terug wilde naar mijn eerdere baan en heb die hele nacht liggen malen. De volgende ochtend heb ik meteen mijn gedachten besproken met iemand uit het bestuur. Tijdens ons gesprek bleek al snel dat er veel dingen te doen waren voor mij binnen de organisatie. Dit was niet alleen in diensten maar ook qua professionalisering, kwaliteitszorg, projecten, onderzoek en nieuwe innovaties waar we mee bezig zijn. Dat zijn precies de dingen waarvoor ik was opgeleid en die ik graag deed. Sindsdien ben ik een zeer trots onderdeel van de Credo Beweging en dat bevalt me nog altijd heel erg goed!

Wat veel mensen niet weten is dat iedereen die werkzaam is binnen Credo echt heel veel om de inwonende jongeren geeft. We geven heel vaak 2e, 3e of zelfs 4e kansen omdat we gewoon niet willen opgeven. Vaak is het zo dat wanneer het merendeel van de begeleiders het meer ziet zitten, er altijd 1 iemand is die het nog één kans geeft. Zelfs als een jongere op een negatieve manier is vertrokken, is diegene daarna nog welkom. Negatieve gevoelens houden we niet lang vast, maar we hebben al regelmatig een traantje gelaten om een jongere of om zijn/haar situatie. Die vastberadenheid en liefde voor onze jongeren vind ik erg mooi om te zien.

Daarnaast vind ik het erg fijn dat het Credo Huis uit een heel hecht team en bestuur bestaat. Iedereen werkt vanuit zijn hart en met passie, maar ook met oog voor elkaar. We hebben allen één gezamenlijk doel: dak- en thuisloosheid onder jongeren uitbannen! Door dit gezamenlijke doel, voel je extra verbondenheid met iedereen die binnen Credo werkt, verblijft, stage loopt of vrijwilligerswerk doet. Naast dit gezamenlijke doel hebben we ook nog een grote gezamenlijke droom: 100 Credo Huizen stichten. Ik zet daar graag mijn schouders onder!

In mijn periode bij Credo heb ik al verschillende momenten mee mogen maken die een plekje in mijn hart hebben. Denk aan vrijwilligersavonden, bbq-avonden, karaokenight of sushinight. Maar ook het voeren van goede gesprekken met de jongeren of met collega’s. En natuurlijk ook de jongeren die ons verlaten en waarmee het goed gaat. Het is ook al vaker voorgekomen dat ex-jongeren komen werken als vrijwilliger of een studie volgen om bij ons aan de slag te kunnen. Dat is toch geweldig! En dan hebben we het nog niet gehad over de stagiaires die ik tot bloei heb zien komen en de prachtige inzet van vele vrijwilligers en bedrijven die ons helpen. Kortom, aan mooie Credo momenten geen gebrek.

Er zijn daarnaast ook ontelbare hilarische momenten die ik heb mogen meemaken. Alle koosnaampjes die Patrick bedenkt, de jongeren die een soort practical-joke-contest houden met elkaar of met begeleiders, een oneindige stroom aan woordgrappen van Tim en de uitspraken die sommige jongeren doen of de streken die ze uithalen. Allemaal momenten waarom we met zijn allen in een deuk liggen.

Toch heb ik één favoriet verhaal. Het moment dat ik samen met Eric en Credo Huis Pelt naar de Vlaamse overheid ging om hun zaak te bepleiten. We waren helemaal daar naartoe gereisd om hen te steunen. Het was fantastisch om te zien hoe de partners van dat Credo Huis vertelden waarom zij voorstander waren van die voorziening in Pelt. Voor mij en Eric voelde het als een ongelooflijk moment waarvan we getuigen mochten zijn. Vanaf dat moment werd het namelijk definitief: het eerste Belgische Credo Huis zou geopend worden. Dit is mijn favoriete moment, omdat ik hen ook al die prachtige momenten met jongeren, collega’s en vrijwilligers gun. Op dat moment stond namelijk vast dat zij dit ook allemaal mochten gaan ervaren en daar kan werkelijk niks tegenop!  

Crowdfunding: een weekendje weg voor onze jongeren

Crowdfunding: een weekendje weg voor onze jongeren
Sinds 2013 zet Credo ministries met het Credo huis in Maastricht zich in voor thuisloze jongeren. We geven ze onderdak, helpen ze met het herontdekken van hun talenten, het maken van keuzes en geleiden ze zo naar een plekje voor zichzelf waar ze veelal volledig zelfstandig kunnen wonen. Tijd, liefde en aandacht zijn de pijlers waarop dit huis gebouwd is.

Het lijkt ons ontzettend leuk om de jongeren een weekend (begin Juni 2016) mee te kunnen nemen naar Centerparcs. Even lekker er tussen uit en tijd om te ontspannen van het naar school gaan en het harde werken of zoeken erna. 

Velen zijn nog nooit op vakantie geweest of al hele lange tijd niet meer. We willen ze dan ook een heel weekend lekker verwennen met een verblijf in een cottage in één van de Centerparcs parken (vossemeren). Een weekend waarin ze fanatiek wat activiteiten van de Centerparcs menu kaart kunnen doen, heerlijk kunnen zwemmen, lekker kunnen eten en natuurlijk ook kunnen uitrusten buiten de Credo muren.


Zo’n weekend weg kost natuurlijk geld. Je betaalt voor een Cottage (8 personen), het vervoer, eten/ drinken, activiteiten etc etc…. Om dit te kunnen realiseren hebben we uw hulp nodig. Elke bijdrage is welkom. Maar…. Voor wat hoort wat.. In overleg met de jongeren zijn we op het idee gekomen om iets terug te geven/doen gekoppeld aan de hoogte van uw donatie. U moet het wel even zelf komen ophalen ;).

Klik hier voor de crowdfunding pagina met meer informatie.

4 daagse Nijmegen: Erik loopt voor het Credo Huis

4 daagse Nijmegen: lopen voor het Credo Huis
19 tot en met 23 juli vindt er weer de jaarlijkse 4 daagse in Nijmegen plaats. Dit jaar wil ik hier voor de allereerste keer aan mee doen. Ik zal 50 km per dag gaan lopen met een totaal van 200 km. Flink zweten dus! Ik ga dit echter doen met een bepaald doel voor ogen. Ik wil mij laten sponsoren en de opbrengst van het sponsor geld doneren aan het Credo huis in Maastricht. Het Credo huis in Maastricht bied opvang aan thuisloze jongeren en helpt ze op weg naar zelfstandigheid. Ik werk hier zelf al een half jaar als vrijwilliger en het lijkt me geweldig om ook nog via deze sponsorloop deze jongeren te kunnen ondersteunen. Voor meer informatie over het Credo huis kunt u terecht op www.credohuis.nl of u kunt telefonisch contact opnemen: 043-8501427.

Hoe kunt u mij sponsoren?
U kunt op de rekening van het Credo huis o.v.v. Sponsorloop Erik 4daagse , een door u te bepalen bedrag storten. T.n.v. Stichting Credo Ministries | IBAN: NL96RABO0144699338 [ANBI geregistreerd] . Vergeet niet om mij persoonlijk ook nog even in te lichten via een privé bericht zodat ik goed kan bij houden voor hoeveel ik gesponsord word (erik_ratu2004 @ hotmail.com). Indien u als bedrijf geïnteresseerd bent om te sponsoren kom ik graag langs om een korte presentatie te geven. Ook ben ik bereid om met reclame op een T-shirt rond te lopen tijdens de 4 daagse. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte via social media d.m.v. foto’s, video’s en berichten.

Alvast bedankt voor alle steun!

Joyce Crombach stelt zicht voor

Vanaf de zomer van 2015 werk ik in het Credo Huis in Maastricht. Een plek die dak- of thuisloze jongeren een warm thuis biedt én zich richt op persoonlijke begeleiding. De Credo Familie kenmerkt zich door betrokkenheid, naastenliefde en gezelligheid. Een groep gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers die de spil van de organisatie vormen. Ik voel me er helemaal thuis! En ik zie met eigen ogen wat een verschil het maakt als je een groep mensen bij elkaar zet die zich vanuit volle overtuiging inzetten voor een bepaalde doelgroep. Prachtig!

Joyce Crombach, 7 november 2015

Nieuwe medewerker

Na meer dan anderhalf jaar als vrijwilliger in het Credo Huis te hebben gewerkt, was het moment aangebroken voor Tim Beerendonk om zijn nieuwe contract te tekenen. 

Sinds afgelopen oktober is hij in dienst getreden als fulltime traject-begeleider. Tim heeft een enorme drive en passie voor thuisloze jongeren. We zijn enorm verheugd met zijn functie binnen het Credo Kernteam en zien uit naar een vruchtbare en constructieve samenwerking. 

Vrijwilligers gezocht!

Credo Huis in beeld gebracht